Blog

TU CAT VALOREZI ?

Poveste terapeutica

“– Înţeleptule, am venit la tine pentru că mă simt atât de mic, de neînsemnat, nimeni nu dă doi bani pe mine şi simt că nu mai am forţa să fac ceva bun… Ajută-mă, învaţă-mă cum să fac să fiu mai bun? Cum să le schimb oamenilor părerea despre mine?
Read more

Poveste terapeutica

Poveste terapeutica

Poveste terapeutica

Intr-o zi magarul unui taran cazu intr-o fantana. Sarmanul animal se puse pe zbierat ore intregi in timp ce taranul se gandea ce este de facut. A incercat din greu sa-l traga afara cu funii, dar a realizat ca nu va reusi. Necajit, taranul a decis sa renunte la magar care era deja batran si obosit si sa astupe fantana care nu-i mai era de trebuinta.
Read more

Cu ce parte a creierului gandesti

Cu ce parte a creierului gandesti

Cele doua emisfere sunt diferite dar complementare. Emisfera stanga este orientata catre logica, ratiune, analiza. Ea coordoneaza partea dreapta a corpului (esti dreptaci si faci lucrurile predominant cu mana dreapta). Acesti oameni sunt rationali, calculati, emit rationamente, cauta solutii. Emisfera dreapta este orientata catre emotii,imaginatie, trairi, creativitate. Daca suntem stangaci, atunci inseamna ca lucreaza mai mult emisfera dreapta.

Gesturile ne tradeaza

Felul in care stam,in care ne miscam, pozitia umerilor, expresia ochilor si a sprancenelor sunt indicii care ne arata cat de dominanti ori de supusi suntem sau ce atitudine avem fata de ceilalti.

De asemenea atitudinea sexuala ne este tradata de ochi sau de gura.
Read more

Stimulare memoriei si concentrarii

Stimulare memoriei si concentrarii

Curs pentru copii. Ajuta-ti copilul sa invete mai usor !

Copiii pot prezenta lipsa de concentrare, deficit de atentie, dificultati de memorare, stare de agitatie sau ADHD. In aceste situatii este necesar sa intervenim cu un program de stimulare bazat pe tehnici si metode specifice pentru antrenarea memoriei si atentiei.

Nu este indicat sa punem presiune pe copii, sa-i meditam la diferite materii fara sa intelegem ca ei au nevoie de dezvoltarea proceselor psihice cognitive(memorie, concentrare, atentie) pentru a face fata la scoala si a deveni mai buni.

De multe ori ii punem pe copii sa memoreze (un text, o lectie) si constatam ca nu retin ceea ce citesc sau ne dorim ca ei sa fie atenti la lectie dar de fapt au nevoie de a fi invatati sa se concentreze, sa-si mentina atentie. Ei bine, sunt necesare exercitii de stimulare a memoriei, atentiei si gasirea celor mai potrivite metodelor pentru invatare tinand cont de particularitatile fiecarui copil (ex.invatam stimuland analizatorul vizual prin impartirea informatiilor pe culori, scheme.)

Structura curs:
– jocul modelator;
– jocuri de memorie,atentie;
– concentrare pe detalii;
– observare si exemplificare .
– coordonare, relaxare intre minte si corp;
– gaseste indiciile;
– jocuri de redare;

Taxa de curs: 35lei /ora
Inscrieri: 076 662 0162

Copii intre 6-10 ani. Numar limitat de locuri.

Cand apelam la psiholog ?

Cand ne confruntam cu o problema, un obstacol, o criza sau nevoia de a lua o hotarare.

Cele mai intalnite situatii sunt: probleme in relatia de cuplu ( divort, neintelegeri ) depresia , scaderea stimei de sine, izolarea, pierderea unei persoane dragi, stresul, dependenta, anxietatea.

De cele mai multe ori inainte de a ajunge la psiholog oamenii cer ajutorul ( sfatul ) prietenilor dar nu intotdeauna este suficient.Diferenta intre psiholog si prieten este semnificativa deoarece prietenul este subiectiv punandu-si amprenta propriei persoane in ceea ce spune, pe cand psihologul ne invata sa ne ajutam singuri descoperindu-ne propriile resurse pentru a rezolva problemele.

Prin sedintele de terapie ne identificam trairile, temerile, frustrarile care s-au acumulat in timp aducand in prezent un mare disconfort psihic care ne complica viata pe toate palierele.

Este dificil sa-ti infrunti temerile dar este important sa identifici "adversarul" pentru ca astfel vei activa propriile forte reusind sa-ti restabilesti echilibrul.

Depresia

Face parte din cele mai frecvente tulburari psihice care afecteaza un segment foarte mare al populatiei.
Depresia clinica este o stare mentala de tristete care persista pe perioade indelungate .

Read more